Articole oficiale despre daunele provocate unghiilor de manichiura cu GEL UV

Gelul, cunoscut și sub numele de lac de unghii ultraviolet (UV) – a câștigat popularitate la nivel mondial datorită aspectului, rezistenței în timp la zgârieturi și ciobiri și datorită aplicării relativ ușoare. În plus, mulți utilizatori sunt de părere că acest gel întărește unghiile.

Cu toate acestea, numărul celor care au sesizat modificarile nedorite ale unghiilor cauzate de recurența și utilizărea prelungită a gelului este în continuă creștere.

Cercetările de la Universitatea de Medicină din Miami, Florida, USA, au arătat că gelul provoacă deformarea unghiilor, îngălbenirea și subțierea lor, inflamarea țesuturilor din jurul unghiei, albirea unghiilor, exfolierea, dermatita de contact și modificări ale structurii lamelare unghiale de tip psoriasiform. Probabilitatea riscului crescut de cancer de piele non-melanom la nivelul dorsului mâinilor expuse la lumină ultravioletă a fost de asemena discutată, recomandându-se folosirea de mănusi pentru blocarea fizică a razelor UV la plasarea mâinilor sub lampă. Gelul a fost de asemenea asociat cu inflamarea și edemul buzelor cauzat de atingerea lor frecventă cu unghiile.

Mai jos gasiti niste articole in versiunea lor completa, din pacate, in limba engleza!

Onychomycosis datorită unghiilor artificiale by Muresan Liviu on Scribd

Pterygium Inversum Unguis ca efect secundar la GEL UV by Muresan Liviu on Scribd